Buketroser


x

Buketroser

.

1 til 12 af 28

pr. side

Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

1 til 12 af 28

pr. side

Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

MERE OM Buketroser

I den indledende video fortæller jeg lidt om buketroser, herunder om anvendelse, beskæring samt gødning til buketroser.

Buketroser er nogle af de mest populære roser, vi har. De er forholdsvis lette at holde. De er meget, meget smukke og blomstrer utroligt længe.
De har en lille bunddækkende effekt, så de holder noget ukrudt væk.
Buketroser er utroligt velegnede til større, flade plantninger eller til rene farver i afgrænsede bede.
Buketrosen er også meget velegnet til at kante terrassen. Det er smukt at have en række buketroser rundt om sin terrasse. Desuden giver de "fodlæ", idet de stopper vinden, der blæser hen over fliserne.Buketroser er meget lette at holde, hvis de har den rigtige jord. De skal have noget lerjord, og de skal have deres 3 gange forårsgødning. Beskæring af buketroser.

Beskæring af buketroser:
Mht beskæring er de ret lette at have med at gøre. Skær nogle af de ældste grene og selvfølgelig visne grene væk. Skær så rosen tilbage til en højde mellem 20 og 50 cm , eller til den højde, du ønsker dem. Hver andet eller hver tredje år kan du nøjes med at skære roserne tilbage med hæksaksen. Det klarer den fint.

 

Gødskning af buketroser.
Roserne skal have gødning 3 gange hvert forår.
Gødningen skal gives sidst i april.  Igen når roserne står i knop først i maj .  Igen efter første afblomstring i juni. 
Du kan for eksempel bruge 'Osmo Bio Rosengødning'  - 100 g pr kvadratmeter, eller 1/2 dl almindelig havegødning - NPK gødning - pr kvadratmeter.

I videoen ses billeder af følgende meget smukke og populære buketroser.

Rosa 'Ghita Renaissance' er en af de mest populære buketroser, vi har.

Rosa  'Kronprinsesse Mary'  er en tæt, fyldt blomstrende rose med utrolig mange kronblade.

Rosa 'H.C. Andersen' er en smuk, smuk rose.

Rosa 'Astrid Lindgren' . Igen en af de meget populære roser.

Rosa 'Rhapsody in Blue'. En meget specielt farvet smuk rose.